21 Ekim 2014 Salı

Beliz ile Samos

Bebekle seyahat; Sevgi-Şefkat-Sabır


Yanınıza alınması gerekenler :

Fotoğraf makinesi, anı defteri , ipad, ses kayıt cihazı ya da tam teşekküllü mobil telefon ve şarjı tabiii
Tam yatan konforlu bir puset, pike
Piknik örtüsü, termos
Ateş ölçer, ateş düşürücü,
Sinek kovar, sokmalara karşı solüsyon/krem
Gerisi  ıvır zıvır; bezmiş, giysiymiş yetersiz kalırsa gittiğiniz yerlerden  sağlarsınız


Miniminnacık bir bebekle seyahat etmek , eğer iyi plan yapılmamışsa  zor iştir. Detaycı bir anneanne olmama rağmen en önemli seyahat aracı konusunda afalladığımı idrak etmek acı oldu. Her tedbiri aldığımızı düşünerek yola çıktık. Puset konusunda sınıfta kaldık.

Bebekle seyahat ederken en başta çözülecek konu, bebeğin uykusu geldiğinde onu rahat ettirecek puseti seçmek olmalı… Pusetin taşınabilirliği, ağırlığı, büyüklüğü vb. şeylere takılmamak gerek. Pusetin tam yatar vaziyete getirilmesi, konforlu olması en elzem şey.
Az yer kaplıyor, kolay taşınıyor diye yatmayan tek kademeli baston puset ile yola çıkınca, seyahat boyunca akşam yemekleri kabus oldu. Seyahat dönüşü ilk işimiz bir sonraki seyahat için en konforlu puseti almak oldu:)))

Tatilde otel odasına kapanmak en son düşünülecek şey. Bebeğin konforu ile kendi konforunuzu birleştirmek zor değil. Maması, altının temizliği, uykusu  sağlandı mı, bebek mutlu olur anne de baba da. 

Seyahat boyunca stres kendinizden uzak tutmanız gereken şeylerin başında gelir. Stresi giyinirseniz, bebek bunu derhal hisseder ve  o da strese girer. Oysa seyahat, yaşamı hareketlendirme, renklendirme, sosyalleşme, kültür birikimi, yeni dostluklar, ev işlerinden uzaklaşma, bebeğinizle ve eşinizle daha fazla vakit geçirme faaliyetidir. Yemek pişirmeye, mutfak alışverişine ve ne pişireyim stresine, evi temizleyip toparlamaya, misafir ağırlamaya ara verdiğiniz kısa tatiller sizi yeniler, enerji depolamanıza olanak sağlar.



Seyahat, bebeğin aile fertleri dışında yabancılarla iletişimini, insanlarla ve eşya ile tanışıklığını, gözlem yetisini, tabiatı algılamasını, kelime dağarcığını artırarak gelişimini hızlandırır. Açık havada bulunmak, güneş ışığından daha fazla yararlanmasına, daha fazla oksijen solumasına olanak tanır, deniz bedensel spora ve sağlıklı gelişmesine katkıda bulunur. Ebeveyn bundan fazla ne ister ki....